vrijdag 8 mei 2015

Lang weekend in Putten....

Op vrijdagavond na het werk gaan we op weg naar Putten. We kunnen een paar nachtjes logeren in het vakantiehuisje waar pa en ma een week in zitten. We eten wat in Putten zelf en ja hoor pa en ma staan ons al op te wachten....
Even kijken wat we morgen gaan doen.










Op zaterdagochtend op tijd uit bed. De jassen aan het is vandaag landelijke stoom- en molen dagen. Dus we rijden naar de andere kant van Putten en daar gaan we kijken bij het Stoomgemaal. Het gemaal was op flink opgestookt dus het was er lekker warm.








 
Op de terugweg richting Garderen kwamen we een bord tegen en werden nieuwsgierig wat zit hier achter.... Een mooi bos met aparte bomen en aan de overkant een klimtoren van achteraf 258 treden en 40 meter hoog. Eenmaal moe bovengekomen komen we erachter dat er geen bankje is waarvan je lekker kan genieten van het uitzicht. Echte zonde hoor.

















 
Na de klim rijden we door naar Garderen onderweg komen we nog een mooi huis tegen maar we kunnen nergens parkeren dus dat maar een andere keer bekijken. Eenmaal in Garderen zagen we al snel een molen en daar zijn we op geweest. Vanaf de molen had je een mooi uitzicht. Er was ook nog voor muziek gezorgd. Nu krijgen we trek dus op zoek naar een leuk tentje....









 
En onderweg komen we iets tegen wat ons wel zint. Landgoed Staverden. We gaan een kijkje nemen op het landgoed en er iets eten. Ik moet zeggen wat een top plek. Een prachtige plaats waar je lekker kan zitten en ook eten. Het is echt toppie...














 
Eenmaal thuis in het huisje zien we pa aan het dutten op het bankje iets verderop. Hennie pakt snel het fototoestel om dit vast te leggen. Hij komt snel weer bij ons aan tafel zitten en ja hoor daar komen de eendjes. De eerste avond waren ze nog een beetje bang maar nu echt niet meer. De avond erop stonden ze midden in de huiskamer.






                                                   Nee pa...ze houden niet van gebak.....


Op zondag is het Moederdag en dan gaan we lekker met zijn viertjes naar de hei. Het was heerlijk weer en er werd live muziek gespeeld. Echt top. We hebben eerst even koffie gedronken en zijn daarna op zoek gegaan naar de schaapsherder met zijn kudde.


























































 
Op maandag onze laatste dag gaan we kijken bij het monument dat speciaal is gemaakt op de plaats we de mannen uit Putten in Oktober 1944 werden opgeladen. Het zijn 600 vakjes voor de mannen die zijn opgepakt. Er zijn er 48 van terug gekomen. We zijn ook naar het herdenkingsgebouwtje geweest maar helaas gingen de deuren niet voor ons open. Dan maar kijken wat we dan gaan doen.










Onderweg komen we een schaapskooi tegen. Hier kan je zo naar binnen er is een wc en je kan er koffie drinken. Ongelooflijk midden in de polder dat dat nog mogelijk is. Echt een tref.


Wat lijken ze op elkaar!!!!


Deze waren we al tegen gekomen nu maar eens gaan kijken of we hier misschien iets lekkers kunnen eten. En wat is dit landgoed goed bijgehouden zeg. Landgoed Vanenburg. je kan er ook logeren in de gebouwtjes ernaast. Het eten is super lekker.
















Dit is het laatste wat we gaan bekijken Oud Groevenbeek en een nieuw huis. We liepen midden in het bos en dan gaat Hennie het hebben over de Puttense moordzaak. Inpakken en wegwezen hoor.






Dit landhuis waren we op zaterdag ook al tegengekomen maar oen wisten we nog niet waar we konden parkeren. Midden in het bos staat dit plaatje.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten